Welkom.

Hi, ik ben Rianne!

Lees hieronder hoe ik het pad bewandeld heb.

Wil jij ook de hechting met je kind verbeteren?

In 2022 gebeurde er iets waardoor ik wist wat mijn echte missie was: mensen helpen voorkomen om hetzelfde pad te bewandelen als dat ik heb moeten bewandelen! Hoe eerder hun de harmonie terug hebben, hoe beter!

Op dat moment was ik 32 jaar oud.

Toen ik in 2015 voor het eerst moeder werd, was ik 24 jaar.
Het voelde onwennig en ik moest mijn kind helemaal leren begrijpen.

Al snel bleek hij op heel veel (harde) geluiden te reageren. Ik dacht nog: ‘dat zal wel komen omdat hij de eerste is’. We zijn tenslotte allemaal heel zuinig op onze kindjes en zeker bij de eerste wil je alles heel goed doen en volgens de regeltjes.

In de baby fase heeft hij best heel veel gehuild en onbekende dingen waren dan ook niet fijn voor hem. Hij ontwikkelde verder helemaal prima volgens boekje. Het was een gezonde kerel.
Wel weet ik nog dat hij bij het consultatie bureau de tweede keer al zo wijs rond keek alsof hij dingen herkende en wist dat hij het de eerste keer niet fijn vond daar.

Mijn kind in de peuterfase:

Tijdens de peuter fase had hij al wel een ontwikkelingsvoorsprong. Maar doordat het onze eerste was, was dit voor ons niet vreemd. Wel had hij veel driftbuien. Mensen wisten het vaak beter en kwamen met goed bedoelde adviezen met wat wij als ouders wel moesten doen.

Uiteindelijk kwam ik via via erachter dat mijn zoon waarschijnlijk hooggevoelig zou zijn. ’s Avonds keek ik op internet en daar vinkte hij zowat de hele lijst aan. Zie je! Dacht ik.

Ik ben niet gek! Uiteindelijk wilde ik dit vastgesteld hebben, zodat ik mensen kon zeggen dat er iets was. Waarschijnlijk ook doordat ik zelf nog jong was (25) en zelf niet stevig genoeg in mijn eigen schoenen stond. En ik niet durfde te vertrouwen op mijn moedergevoel.

We hebben hem laten testen en daar liet hij het heel duidelijk zien, dat wij al na twee keer voor het eind gesprek moesten komen. Ja hoor, onze zoon was hooggevoelig.

Maar dat was hij niet alleen. Ik weet het nog goed. Daarnaast had deze mevrouw ook zijn IQ getest. Deze zat met 2,5 jaar al op 141.
Hij was dus ook hoogbegaafd. Eigenlijk mag je dit op die leeftijd nog niet zo benoemen en noem je het een ontwikkelingsvoorsprong.

Sindsdien ben ik mij daar helemaal op gaan richten. Webinars gevolgd, boeken gelezen, we hebben er hulp voor gekregen via iemand die werkt met hoogbegaafden. Ik wilde er alles over weten om hem zo goed mogelijk te kunnen helpen en begrijpen.

Tijdens de peuterspeelzaal merkten we al dat het niet helemaal passend was voor hem. Hij was uiteindelijk ook enorm toe aan school.

Vooraf wel veel gesprekken gehad met de basisschool, maar ze durfden het wel aan. Zo zijn we toch op normaal onderwijs gestart. Hij kon al een aantal dingen lezen en schrijven toen hij naar school ging.

Na een half jaar barstte daar de bom al.
Hij wilde niet meer naar school.

Ik kreeg hem met geen mogelijkheid erheen. We moesten wel vaker de hele trucen doos uit proberen om hem naar school te krijgen. Het ging eigenlijk (achteraf gezien) nooit helemaal vanzelf.

Toen ik daar een filmpje van had gemaakt en die doorgestuurd had naar de juffen, zagen ze pas de ernst van de zaak in. Ze zeiden dat hij het op school eigenlijk prima deed. (HB’ers kunnen zichzelf heel goed aanpassen naar wat wenselijk is).
Uiteindelijk heeft hij groep 1 & 2 in 1 jaar afgerond. Ik bleef er bovenop zitten en vond korte lijntjes belangrijk.

Positive Discipline cursus

Wat voor ons werkte

Opvoedcursus? Het was midden in Corona en via onze therapeut werden wij gewezen op een nieuwe cursus waarvan zij zeker wist dat het ons zou gaan helpen.
We hebben hem samen gedaan (ik en mijn man) en het was zo fijn om met gelijkgestemden te zijn! We hebben nog nooit zoveel gelachen. Zoveel herkenning van elkaar en zoveel erkenning!
Het is en blijft pittig om deze kinderen op te voeden, maar inmiddels zit die opvoeding er bij ons helemaal in en werkt het echt. De kinderen zijn veel meegaander en we overleggen heel veel. De dingen zijn duidelijk. Gaat het bij ons dan nooit meer fout?
Tuurlijk wel! Ik verlies ook echt nog weleens mijn geduld, maar ik weet me wel weer te kunnen herpakken en dan zeggen de kids weleens: ‘mam, jou emmer was ook weer vol he?’

Het was klaar!

In groep 4 was het klaar! We hadden toen weer een moment waarop het helemaal niet meer ging en hij weer vol in de ankers ging om naar school te gaan. ‘ Ik vind het gewoon allemaal te makkelijk mam!’ waren letterlijk zijn woorden.

Toen ik vroeg wat nu hun optie was, vertelde ze mij dat ze eigenlijk alleen nog een versnelling naar groep 5 als optie hadden. Dit wilde ik liever niet. Want sociaal/emotioneel had hij ook best nog wel dingen te leren.

Onze dochter was dat jaar gestart in groep 1. Die leek het allemaal wel prima te vinden. Terwijl zij op de peuterspeelzaal ook al groep 1 werk deed en ook al dingen kon lezen en schrijven in groep 1. Maar zij kon zich heel goed aanpassen naar wat wenselijk was.

Na een lange zoektocht, zijn wij uitgekomen op een basisschool in Wassenaar. Voltijd HB onderwijs zat allemaal al vol of gingen stoppen.
Deze school zijn we nog steeds erg blij mee. We zijn daar met open armen ontvangen en werden daar begrepen! Ik hoefde mijn kinderen niet meer te verdedigen!

Het blijft met up’s en down’s gaan, maar school speelt er gelijk op in als wij ook maar iets merken thuis. Ze passen gelijk van alles aan en ze lopen daar echt 10 stappen harder!

Onze kinderen zijn sinds die overstap zo enorm veranderd in goede zin! We hebben hele andere kinderen. Toen zag ik pas in hoeveel invloed een school kan hebben.

Onze dochter is ook gelijk meegegaan naar die school. Zij begon daar gelijk in groep 2 en inmiddels zit zij in groep 4 en moet ze nog 6 jaar worden. Zij heeft dus 2 klassen overgeslagen. We vonden het super spannend, maar ze zit nu wel op haar plekje en heeft het echt naar haar zin.

En er zijn heel veel mensen die hier van alles van vinden. Maar soms moet je als gezin aanpassen naar wat werkt voor jou kinderen. En dat is bij Hoogbegaafden kindjes dus niet wat werkt voor de gemiddelde kinderen… Leren om te vertrouwen op je gevoel! Dat is wat ik je wil meegeven, want je bent een super ouder die misschien moeilijke hobbels moet overwinnen, maar je komt er!

'Je eigen kind gelukkig zien, dat wil toch elke ouder'

E-Book

Met 6 opvoedtips

Met deze gratis tips kun je al een begin maken om de harmonie in jouw gezin terug te krijgen!
Er zijn nog veel meer tips waar je mee aan de slag kan, deze komen allemaal aan bod in de Positive Discipline cursus.

Ik wil het e-book

Meting met de biotensor

Hiermee meten wij je onderbewuste uit.

Alles bestaat uit trillingen. Door middel van de biotensor kan ik je onderbewuste uitmeten. Daardoor kunnen we tot vele antwoorden komen. Daarnaast kunnen we ook de vitamine’s die je gebruikt uitmeten of deze jouw daadwerkelijk ten goede komen. En kunnen we meten of en welke etherische oliën jou ten goede komen.

Meer info over een consult.

Kaartlegging

Uitgemeten met de biotensor

Ik kan voor jou een kaartlegging uitmeten. Zo is de uitkomst echt voor jou alleen bedoeld. Bijvoorbeeld verleden, heden, toekomst. Of een intentie en welke eerste stap je daarbij zou moeten nemen.

Meer info over kaartlegging.

Positive Discipline cursus

Fysieke cursus van 6 avonden waarin je vriendelijk & vastberaden leert opvoeden!

6 avonden van 2-2,5 uur waarbij je met gelijkgestemden bent en je allerlei tools in handen krijgt om de ouder/ouders te worden die je diep van binnen wil zijn!

Ik wil meer info!

Positive Discipline cursus via zoom

Via zoom 1:1

Mocht je geïntereseerd zijn in de Positive Discipline cursus, maar woon je verder weg of kun je geen oppas krijgen? Dan kunnen we hem ook samen via zoom doen.

Ik wil meer info!